Silye Sándor Székesfehérváron él, a borokkal több mint 20 éve foglalkozik. Újságíróként, a Fejér megyei Hírlap munkatársaként kezdetben a helyi, Fejér megyei borokról írt, elsősorban a borkultúra terjesztése, emelése érdekében, mivel úgy vélte, a hétköznapi kultúra e szelete (is) nagyobb figyelmet érdemel. Később folyamatosan tágította a kört, tevékenysége kiterjedt a megyén kívülre is.
A hírlapírás mellett saját felületet hozott létre, a blogján hirdeti a borok fontosságát, az étel és a bor harmóniáját. A WebWineWriting versenyen kétszer döntős volt, 2022-ben kategóriagyőztes.
A Dekantalo.blog.hu tulajdonosaként teszi a dolgát, eltökélten helyezi az élet középpontjába a bor kultúráját – reményei szerint nem középiskolás fokon!
Mottója: „Mindenkinek az a jó bor, ami neki ízlik. A paraméterek pedig arra valók, hogy a tudósok, a szakemberek kapjanak hajba miattuk, illetve az árképzésnek teremtsen valós, reális alapot.”