Győrffy Zoltán

Győrffy Zoltán a Vajdaságban született, 1992 óta él Pécsett. A pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem szerzett diplomát magyar nyelv és irodalom szakon. Középiskola óta foglalkozik újságírással, két egyetemi lap alapítója (Pécsi Campus 1994, UnivPécs 2000), dolgozott különböző napilapoknál, majd 2000-től 2010-ig a Pécsi Tudományegyetem sajtószóvivője volt.
2008-ban elindította a Pécsi Borozó (pecsiborozo.hu) bormagazint, amelynek azóta is főszerkesztője, de szerzőként közreműködött a Decanter, VinCE, Gusto, Magyar Konyha és a horvát Iće i piće munkájában.

2017-ben megkapta a Horvát Idegenforgalmi Közösség Aranytoll-díját ​​a horvát borturizmusról és borvidékekről szóló írásaiért, valamint ugyanebben az évben kapta meg a Pécsi borvidék érdekében végzett tevékenységéért a „Városháza Emlékérem” kitüntetést Pécs város önkormányzatától.

A Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter egyik alapítója, több borfesztivál és borverseny szervezője (Pécs Város Bora, Portugieser du Monde, Franc&Franc, Pannon Borvidék TOP25). Gyakran bírál regionális és nemzetközi borversenyeken, előadó szakmai konferenciákon.

2016-tól a Magyar Borszakírók Köre ügyvivője. 2020-ban megkapta a Magyarországi Sommelier Szövetség Par Excellence díját, mint az év borszakírója. 2020-tól a Pécsi Tudományegyetem Kapcsolati Igazgatóságának igazgatója.

Pécsi Borozó

hu_HUHungarian