Dékány Tibor

Fotóművészként talált rá a szőlőhegyek és présházak világára, több mint 30 szőlészeti – borászati témájú könyv teljeskörű illusztrációja fűződik a nevéhez. A könyvkiadásban olyan kiváló szerzőtársakkal működött együtt, mint David Copp, Michael Broadbent, Laposa József, Rohály Gábor.

A nemzetközi Terroir d’Images fotópályázaton „Kezdődik a nagy szertartás” c. felvételével 2014-ben elnyerte „Professzionális” kategóriában a zsűri fődíját, amit Párizsban, a Palais de Luxembourg dísztermében vehetett át. A WSET alapkurzus elvégzését követően már nem csak fotóival, hanem cikkeivel is szolgálja a magyar borkultúrát. Főmunkatárs a Bor és Piac magazinnál.

Borszakírói munkásságával szakíró kategóriában elnyerte a „Par Excellence” díjat 2018-ban, 2022-ben pedig a Word Wine Webwrighting pályázat ketegóriagyőztese lett. Tagja a Magyar Újságírók Országos Szövetségének, a Magyar Bor Akadémiának, a Magyar Sommelier Szövetségnek. A Tokaji Borlovagrend, a L’Ordre Mondial des Gourmets Dégustateurs (Paris), valamint a Confrérie de la Chaine des Rotisseurs (Paris) lovagja.

Írásai elérhetőek a Bor és Piac online változatán: www.borespiac.hu

Bor és Piac

hu_HUHungarian